Evinizin ustası siz olun

Total
0
Shares
Evinizin ustası siz olun
Evinizin ustası siz olun

Bizzat kendiniz “kendin yap” projesi ile hem evinizdeki sorunlara çözüm bulabilir, hem de eğlenebilirsiniz. Zamanınız kısıtlı olabilir, bu sebeple de en küçük işi dahi bir tesisatçıya ya da tamirciye yaptırıyor olabilirsiniz. Ancak önemsiz gibi görünen bu işlerin yeri geldiğinde aile bütçenizi sarsabileceğini unutmayın. Tamirat işleri ile ilgili çok fazla bilgiye sahip olmasanız da, biraz araştırma ile bir anda yepyeni keyifli bir hobiye dahi sahip olabilirsiniz.

Çerçeveler
Matkap, birkaç dübel ve vidalarla çerçeve/ tablo asma sorununu çözün. İlk başta çerçevenizi asacağınız noktayı belirleyin, beton ucuyla matkabı sıkı sıkı tutarak duvarda delik açın. Dübeli yerleştirin. Vidayı içine oturtur. Sağlamlaştırıp çerçevinizi asın.

Musluklar
Bu konuda internette bulacağınız resimli uygulamalara ya da yapı marketlerin broşürlerine göz atarak işe başlayın. Ardından suyu kesin. İngiliz anahtarı ile fleksi hortumunu sökün. Somunu ve musluğu çıkarın. Aynı işlemleri tersine yaparak yenisini takın.

Boya, badana
Boyaları yakından tanımaya özen gösterin. Ayrıca yüzeyin şekline göre alçı ile yama yapmayı, nasıl bir astar uygulayacağınızı, yapacağınız boyanın kaç kat olması gerektiğini de bilmeniz gerekir. Bu bilgileri internet sitelerinden rahatlıkla edinebilirsiniz.

Duvar kağıdı
Yapı marketlerde gerekli olan yapıştırıcı ve aletleri bulabilirsiniz. Yapıştırıcıların arkasında yazan talimatlara uyarak bu işlemi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. En önemli püf noktasının desen eşleştirme olduğunu unutmayın.

Laminat zemin
Zeminde düzgün olmayan yüzeyleri dolgu malzemesi ile kapatın. Parkeler ile duvar arasına mesafe takosları koyarak parkeleri yapıştırmaya başlayın. İşlem bittikten sonra mesafe takozlarını çıkarıp yerine süpürgelikleri koyabilirsiniz.

Bahçe çitleri
Bu işlem belki de en kolay tadilat/yenileme işlerinden biri. Yapı marketlerde hazır olarak satılan çitleri toprakta uygun oyuklar açarak buralara dikin. Bahçenin çevresi ile çitlerin boyutlarının eşleştiğinden mutlaka emin olun.

Kapı kulbu ve kilitler
Kapı kulbu ve kilitleri değiştirmek için bir çilingir çağırmanıza gerek yok. Bir tornavida yardımı ile menteşeleri rahatlıkla sökebilirsiniz. Bu işlem en fazla 10 dakikanızı alır.

İç mekan kapıları
Bu işlem orta zorlukta bir işlemdir. Bir kaç saatinizi alabilir. İç kapıların değiştirilmesiyle ilgili en önemli nokta ölçüleri milimetrik alabilmektir.

Radyatörler
Isı masraflarınızı aşağı çekmek istiyorsanız, radyatörünüze termostatik vana takabilirsiniz. Böylece ısının miktarını ayarlayarak büyük ölçüde tasarruf edebilirsiniz.

Elektrik işleri
Malesef uzman olmayan kişilerin yapabileceği elektrik işleri sayılıdır. Bunlardan bazıları priz değiştirme, elektrik anahtarı ve avize takma gibi işlerdir. Bunları da eğer banyo ve mutfakta ise tek başınıza yapmamaya dikkat edin.

Fayans döşeme
İlk önce eski fayanslarınızı kırın. Alttan çıkan yüzeyi düzleyin. Duvara sıvayı sürün. Üzerine fileyi yapıştırın. Sonra fayansları oturtun. Üzerinden derz dolguyu geçin. Kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra üzerini silin.

Isı yalıtımı
Tavan ve duvarlara yalıtım yaptırmak sonraki süreçte bütçenizi rahatlatacak bir işlemdir. Bu uygulamayı yapmak sizi aşabilir. Bu konuda bir ustadan yardım ya da uzman bir firmadan hizmet satın alabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Sallanan Yatak

İşte huzur ve konforuyla huzur vereceği garanti bir tasarım “Sallanan Yatak“. Hem iç hem dış mekanlar için tasarlandığını öğrendiğimiz yatağımızın tasarımının sizi aldatmasına izin vermeyin. Dinlenme zamanlarında tatlı tatlı sallanması…
içeriği görüntüle