2012 Dekorasyon Trendleri

Total
0
Shares
2012 Dekorasyon Trendleri
2012 Dekorasyon Trendleri

Evlerinizin küçük ya da fazla kalabalık olduğunu düşünüyorsanız, bir odayı olduğundan daha büyük göstermenin birkaç püf noktası bulunuyor. Dekorasyon hileleri kullanarak yaşam alanlarınızı genişletmeniz mümkün.

Kendinize özel alanlar yaratın
Evlerinizin küçük ya da fazla kalabalık olduğunu düşünüyorsanız, bir odayı olduğundan daha büyük göstermenin birkaç püf noktası bulunuyor. Dekorasyon hileleri kullanarak yaşam alanlarınızı genişletmeniz mümkün.

Evinizi Tanıyın
Öncelikle evinizin her köşesine hakim olmalısınız. Detaylara ne kadar hakim olursanız oluşturmak istediğiniz sadelikte ve genişlikte alanlar yaratmanız kolaylaşacaktır.

Aynalar odayı daha ferah gösterir
İşlevsel olmasının yanı sıra aksesuar olarak da çok şık ve farklı tasarımlara sahip olan aynalar ile evinizi daha derinlikli hale getirebilirsiniz. Küçük bir odanın duvarında kullanacağınız dikdörtgen bir aynayla oda daha geniş görünecektir. Fakat seçeceğiniz aynanın çerçevesi de önemli bir unsur olarak beliriyor. Duvar kağıdına uyumlu ve sade tasarımlı bir çerçeve ile aynayı duvarınızla bütünleştirerek, göz yanılgısı yaratmanız mümkün hale gelecek. Aynalar her zaman için küçük mekânların kurtarıcısıdır. Bu aynalar ne kadar büyük olursa vereceği derinlik de o kadar çok olur.

İhtiyaçlarınızı bilin
Küçük mekânlara boşuna fazla eşya sığdırmaya çalışmayın. Bu, çok büyük bir hata olur. Önce ihtiyacınızın ne olduğuna karar vermeli, sonra da kalan eşyalarınızı başka yerlerde değerlendirmeye çalışmalısınız.

Büyük hantaldır
Büyük ve hantal eşyalardan mümkün olduğunca uzak durun. Odanın her yerini eşyalarla doldurmayın, rahatça hareket edebileceğiniz boş yerler her zaman olsun.

Cam veya daha açık renkli mobilyaları, ahşap veya koyu renkli mobilyalara tercih edin.

Odaya ne kadar çok ışık girerse, oda o kadar ferah duracaktır. Pencerenin önünde fazla yer kaplayan, kalın ve koyu renk kumaşlardan olan perdelerden kaçının. İçeriye ışık girmesini engelleyecek, pencere önünü kapatacak eşyaları pencere önüne koymayın.

Odanın ışıklandırmasına büyük bir özen gösterin. Tavandan aydınlatmanın yanı sıra gündüz vakitlerinde kulanabileceğiniz ve göz almayacak, yerden aydınlatma sistemlerini de kullanabilirsiniz. Ayaklı bir lamba ya da abajurları size önerebiliriz. Unutmayın, önemli olan ışığın duvara yansıması.

Duvarlarda uçuk renklerden kaçınmanız yerinde bir karar olacaktır. Ayrıca duvarın rengi ne olursa olsun tavanın beyaza boyanmasına dikkat edin.

Mobilya konusunda tercihiniz her zaman açık ayaklılardan yana olsun. Örneğin yere kadar kapalı, kumaş kaplı sandalyeler yerine, ince ve uzun bacaklı sandalyeler mekânda daha açık ve ferah bir hava yaratır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Sallanan Yatak

İşte huzur ve konforuyla huzur vereceği garanti bir tasarım “Sallanan Yatak“. Hem iç hem dış mekanlar için tasarlandığını öğrendiğimiz yatağımızın tasarımının sizi aldatmasına izin vermeyin. Dinlenme zamanlarında tatlı tatlı sallanması…
içeriği görüntüle